ZPRÁVY Z RADNICE - ČERVENEC 2007

Vydáno: 9.8.2007 (2414 přečtení) | Téma: Zprávy z radnice 2007

Vážení přátelé, dovolte nám, abychom Vás před nastupujícím létem pozdravili a poskytli Vám informace o červencovém dění v naší obci.

Zakázka na rekonstrukci ZŠ v objemu cca 4,1 mil Kč byla zadána na základě provedeného výběrového řízení firmě Seven Lanškroun s.r.o., Nádražní 339, 563 01 Lanškroun.

Zakázka se sestává z těchto prací:

  1. Rekonstrukce kotelny
  2. Rekonstrukce ústředního topení
  3. Elektroinstalace kotelny
  4. Oprava střešní krytiny

V rámci opravy střešní krytiny bude použita střešní folie PROTAN.

Pracovníci obce v současné době pomáhají s realizací přípravných prací v Základní škole Jindřicha Pravečka Výprachtice. V rámci těchto příprav byl demontován kotel, radiátory v jednotlivých místnostech (třídách), rozvody topení apod.

V současné době bylo rozesláno zadání na výběr zhotovitele díla na pokračování v rekonstrukci Kulturního domu Výprachtice.

Rekonstrukce je členěna na následující stavební objekty:

  1. Dokončení stavebních úprav suterénu (1. PP = název výkazu výměr)
  2. Provedení zateplovací fasády a výměny oken na části budovy, provedení odvodnění a svislé izolace proti vodě části suterénu (venkovní úpravy)
  3. Komunikace – před kulturním domem
  4. Provedení dešťové kanalizace
  5. Dodávka a montáž malého nákladního výtahu
  6. Vzduchotechnika včetně kuchyně
  7. Stavební úpravy v patře budovy (m. č. 201 až 206, m. č. 301 až 303)
  8. Vestavba podkroví (podkrovní pokoje)

Rozsah rekonstrukce Kulturního domu Výprachtice bude upřesněn na základě provedeného výběrového řízení. Pro letošní rok je na rekonstrukci vyčleněna částka 3 mil. Kč. Naším cílem je, aby bylo možné kolaudovat stravovací provoz, který považujeme pro chod restaurace za prvořadý. Stavební úpravy v patře budovy a vestavba podkroví budou realizovány s ohledem na objem prostředků, které máme k dispozici, až v další etapě.

V minulém čísle Výprachtických novin jsme Vás požádali o náměty na řešení problémů v obci v souvislosti s přípravou projektu, který by byl realizován z prostředků dotace z programu EU. Do uzávěrky Výprachtických novin jsme neobdrželi žádný námět.

Děkujeme těm z Vás, kteří aktivně připravujete různé akce pro ostatní. V měsíci červenci to byly myslivecké hody, které připravilo místní myslivecké sdružení. Akce se opět vydařila a jídlo bylo vynikající, ti, kteří se z různých důvodů nezúčastnili, toho do dneška litují.

V Koburku se promítalo letní kino „Kráska v nesnázích“. Účast byla opět vysoká a organizace tradičně perfektní. Plakáty, které byly použity na propagaci akce, měly profesionální úroveň a perfektní grafiku.

Ve Valteřicích proběhla mše svatá, spojená s pohoštěním přítomných. Jedná se o pěknou tradici, která si zaslouží pokračování.

Na hřišti se hrál už po několikáté fotbalový turnaj „Memoriál Zdeňka Fajta”.

Na závěr nám dovolte, abychom Vám popřáli pěkné letní dny.


Související články:


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.