VÝPRACHTICKÉ KUKÁTKO, O.S. - ÚNOR 2009

Vydáno: 28.2.2009 (2537 přečtení) | Téma: Výprachtické kukátko, o.s

Obrázek: Logo kukátkaVážení spoluobčané, vážení rodiče, milé děti. Rádi bychom Vás na tomto místě opět informovali o dění kolem Výprachtického kukátka v měsíci únor 2009.

Pokračujeme ve vybavování svěřených prostor. Manželé Vávrovi darovali Výprachtickému kukátku část starší kuchyňské linky, kterou nám pomohl trochu opravit pan Miroslav Falta a kterou jsme neprodleně instalovali a vybavili ji základním zařízením tak, aby si především návštěvníci mateřského centra mohli uvařit čaj nebo kávu. Tímto všem děkujeme za pomoc a ochotu. Pan Miroslav Falta nám dále formou věcného sponzorského daru poskytl úložný systém, který následně s panem Vávrou převezli do Kukátka. Po jeho sestavení jsme museli konstatovat, že na dané místo padne, jako dělaný na míru. Náš dík patří opět panu Faltovi a jeho truhlářství. Rovněž obec se postarala o další zvelebení Kukátka, když nám truhlář pan Mareš zhotovil krásný botník a dřevěné obložení, na které jsme si přimontovali věšáčky. Komfort při příchodu a převlékání se tím zvýšil několikanásobně. Svépomocí jsme ještě oddělili prostor za dveřmi od zbytku místnosti závěsem tak, aby na malé děti nefoukal chladný vzduch při každém otevření vstupních dveří. Myslíme si, že Kukátko se stává opravdu útulným prostorem. Máme v plánu nechat ještě zhotovit výtvarné stoly a v létě bychom rádi nechali zdi vymalovat dětskými veselými motivy, tak aby se u nás naši nejmenší cítili dobře.

V Kukátku funguje již pravidelný provoz mateřského centra. Rodiče s dětmi mohou docházet každé úterý a čtvrtek od 8:30 do 11:30. Prozatím přišlo na každé mateřské centrum něco kolem šesti maminek s dětmi, což považujeme za úspěch. Doufáme, že to všem vydrží a další maminky s dětmi si k nám ještě cestu najdou. Snažíme se pomalu oživovat program mateřského centra různými aktivitami jakými jsou například malování, tancování. Chtěli bychom se s dětmi připravit na vítání jara tím, že vyrobíme Moranu, kterou pak pustíme po vodě.

Pravidelně se také scházejí naše mažoretky pod vedením paní Katky Medkové. Holčičky jsou opravdu velmi šikovné a tak věříme, že se ještě před prázdninami dočkáme prvního slavnostního vystoupení. V současné době probíhá výběr kostýmů. To není radno podcenit, neb děvčata si za svou snahu a úsilí jistě zaslouží, aby byla krásná.

Ve fázi příprav se nachází kroužek dramatický a kroužek přípravky judo. Prozatím jsme nesehnali dost zájemců o dané kroužky. Nicméně pevně doufáme v to, že v době, kdy vyjde toto číslo Výprachtických novin, tomu bude jinak a oba kroužky se již budou rozjíždět.

Na závěr bychom chtěli ještě jednou poděkovat všem spoluobčanům, kteří nám v naší činnosti pomáhají, rovněž panu starostovi za vstřícné jednání a pomoc. A v neposlední řadě bychom chtěli poděkovat i všem rodičům a dětem, kteří našich služeb aktivně využívají, neboť bez nich by činnost Kukátka neměla smysl.

Obrázek: Kukátko únor 2009Obrázek: Kukátko únor 2009Obrázek: Kukátko únor 2009

Obrázek: Kukátko únor 2009Obrázek: Kukátko únor 2009


Související články: