VÝPRACHTICKÉ KUKÁTKO, O.S. - BŘEZEN 2009

Vydáno: 25.3.2009 (2357 přečtení) | Téma: Výprachtické kukátko, o.s

Obrázek: Kukátko březen 2009Každý čtvrtek se v prostorách Kukátka otevřou dveře tajemné dílny. Tam jsou od 15:30 nastoupené naše malé a první mažoretky – Výprachtické Zvonilky. Jedenáct holčiček ve věku od 4 do 7 let začíná kouzlit. Pochodují a nacvičují: Michalka Indrová, Viktorka Štefanová, Valérka Pfeiferová, Táninka Fišerová, Štěpánka Rubešová, Nelinka Kubíčková, Kačenka Lerchová, Nikolka Šebrlová, Verunka Krobotová, Michalka Vávrová a Vendulka Medková. Nás Zvonilky všeumělky neporazí neštovice, ani angína. Vyčarujeme úsměv, který mažoretkám nikdy nechybí, a tak vše dokážeme. Na každém tréninku vzniká nová část našeho velkého tajemství. Naší pílí a poctivým cvičením vzniká pomalounku první sestava, která bude společně s kostýmy překvapením. Prozradíme jen, že kostýmy nám šije švadlena p. Marie Filipová a že budeme zářit v žlutočervených barvách. Držte nám palce, ať se nám bacily vyhýbají, abyste co nejdřív mohli spatřit celou krásu našeho tajemství.

Jsme teprve v začátcích, ale už teď se těšíme, až uvidíte úsměvy Zvonilek na prvním vystoupení. Velký dík patří i našim rodičům. Trpělivě nás vodí na tréninky a doma s námi pochodují. Jestli si myslíte, že jsou tréninky mažoretek náročné, mohu Vás ujistit, že je to s holkami pohoda a velká legrace.

Můj velký obdiv mají výprachtické maminky. Scházejí se v mateřském centru ve velmi hojném počtu a z jejich slov vím, že naši mrňousci návštěvy v Kukátku vyžadují. Těší se na své kamarády, batolata si zvykají na rozruch okolo sebe a maminky proberou tolik důležité mateřské starosti a radosti. Maminky se s odvahou pustily do své první akce, kterou je vítání jara a pouštění Morany. Věřím, že se akce zdaří a maminky nám všem dokáží, že i na mateřské dovolené umějí být ženy činu! O průběhu akce Vás určitě budeme v příštím čísle informovat.

Od středy 25.3.2009 budou v Kukátku probíhat hodiny juda. Základy umění juda bude učit tři chlapce a dvě děvčata p.Pokorný. K potřebnému vybavení na hodinách juda patří žíněnky, za jejichž poskytnutí děkujeme místní základní škole a panu učiteli Grossmannovi. Své pravidelné schůzky budou mít malí judisti každou středu od 15:30 do 16:30.

Ani dramatický kroužek nezahalí. Začne svou činnost 30.3.2009 a bude se konat každé pondělí od 15:30 do 17:00. Nyní má dramatický kroužek šest dětiček, které si budou na kroužku zpívat a hrát. Je možné, že se do konce roku podaří secvičit i nějaké malé představení. Tak vznikají malé herecké hvězdy.

Také jsme chtěli poděkovat p.Skalické za zapůjčení vysoušečů, díky nimž se stav vlhkosti v prostorách Kukátka podstatně zlepšil. Naše poděkování patří i místní základní škole a panu řediteli Fiebigerovi. Jednak za již zmíněné žíněnky pro malé judisty a jednak za poskytnutí školních lavic a židliček.

Nemalý dík patří i šikovnému obecnímu truhláři p.Marešovi, jenž nám vyrobil úžasné schůdky před vstupní dveře Kukátka.

Přejeme všem našim ratolestem, aby se na ně co nejdříve smálo sluníčko, vyhnalo všechny bacily a mohli tak přijít mezi nás do Kukátka.

Obrázek: Kukátko březen 2009Obrázek: Kukátko březen 2009Obrázek: Kukátko březen 2009


Související články: