INFO - COVID 19 OPATŘENÍ PLATNÁ OD 15.2. 2021

Vydáno: 15.2.2021 (783 přečtení) | Téma: Koronavirus

Provoz úřadů a knihoven:

Úřední hodiny obecního úřadu ve Výprachticích se vrací na původní rozsah a to: Pondělí 7:00–11:30 a 12:00 – 17:00. Středa 7:00–11:30 a 12:00 – 17:00.

Úřady budou nově fungovat podle normálních úředních hodin, aby mohli lidé využívat jejich služeb. Důvodem je zamezení vytváření front a hromadění velkého množství lidí na jednom místě. O tuto úpravu žádali hejtmani i zástupci sněmovní opozice. Otevřou se také výdejová okénka knihoven. Nově bude možné vykonávat komisionální zkoušky. Valné hromady firem: Vláda umožní jednání orgánů firem, například představenstva nebo dozorčí rady, případně volbu členů například na valné hromadě. V případě, že se zasedání bude účastnit více než deset lidí, je nutné, aby měli účastníci minimálně antigenní test, dodržovali rozestupy dva metry a používali respirátory nebo chirurgické roušky. Maximální počet osob je stanoven na 50, pokud nejde o zasedání nezbytné pro splnění zákonných povinností. Ubytovací služby: Ubytovacích služeb mohou od pondělí kromě lidí na služební cestě využít lidé, kteří cestují do jiného města za lékařem. Výjimka platí i pro jejich blízké, kteří je na cestě doprovázejí.

Ostatní opatření zůstávají v dosavadní podobě v platnosti až do 28. února.

Dosavadní opatření, která zůstávají v platnosti

Omezení pohybu: Vláda zakázala pohyb lidí na celém území Česka od 21:00 do 4:59. Opatření umožňují i v tento čas cesty do práce, výkon povolání a cesty domů. Výjimku mají také lidé pro neodkladné cesty důvodu ochrany života, zdraví a majetku. Do 500 metrů od domu je v době zákazu vycházení možné venčit psy. Vláda také zakázala návštěvy pacientů v nemocnicích u lidí na lůžkách akutní péče. Pro veřejnost vláda uzavřela vleky a lanovky. V provozu zůstaly jen ty, které jsou důležité pro dopravní obslužnost, energetiku či záchranáře Mezi 5:00 a 20:59 by se lidí neměli sházet ve větších skupinách než dvojicích. Výjimkou jsou například členové domácnosti nebo kolegové v práci.

Restaurace, obchody a alkohol na veřejnosti: Pokračuje zákaz popíjení alkoholu na veřejnosti. Vláda to odůvodňuje obavou, že by se lidé mohli shlukovat před hospodami. Platí omezení maloobchodního prodeje s výjimkou obchodů s potravinami, lékárny, drogérie, květinářství, optiky, galanterie či papírnictví. V prodejnách je povoleno nabízet jen zboží základní potřeby. Lidé tak v kamenných prodejnách nekoupí například spodní prádlo, obuv pro dospělé nebo elektroniku. I nadále zůstávají pro veřejnost zavřené restaurace, hospody a další provozovny stravovacích služeb. Mohou prodávat jídlo a nápoje s sebou prostřednictvím výdejového okénka, rozvozu a podobně. Vláda zakázala i prodej zboží na tržištích, v tržnicích a v mobilních provozovnách. Kultura a sport: Zakázány jsou koncerty, hudební, divadelní, filmová a jiná filmová představení cirkusů. Vládní nařízení nicméně pamatuje na to, že lze takové akce pořádat bez přímé účasti diváků. Zavřené zůstávají plavecké bazény, wellness centra, sauny, solária a solné jeskyně. Vláda také zakázala vstup veřejnosti do zoologických zahrad, botanických zahrad, muzeí, galerií nebo prostor hradů a zámků.

Sbírka zákonů zde: http://www.obec-vyprachtice.cz/…a_zakonu.pdf


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.